0

Optimizarea continutului pentru SEO

Unul dintre aspectele deosebit de importante pentru optimizarea pentru motoarele de cautare este optimizarea continutului unei pagini web/unui site.

Continutul este foarte important, chiar cel mai important, deoarece acesta este cel care este citit de catre motorul de cautare. Cu cat este continutul mai bogat, mai de calitate si cu o relevanta mai mare, cu atat este mai bine apreciat de catre motorul de cautare.

Totusi, continutul unui site nu trebuie creat numai pentru motoarele de cautare, ci si (mai ales) pentru utilizatori. O pagina trebuie sa fie “consumata” cu placere de catre vizitatori si trebuie sa gaseasca informatii utile in pagina respectiva, nu doar o banala insiruire de cuvinte cheie. Google pune pret pe deservirea oamenilor, de aceea incearca sa scoata in evidenta site-urile cele mai relevante.

La compunerea continutului trebuie sa folosim si cuvintele cheie, tinand cont de faptul ca textul trebuie sa se adreseze in primul rand consumatorului uman, si in al doilea rand spiderilor de cautare.

Ce trebuie sa facem pentru a avea un continut optimizat pentru motoarele de cautare?

Trebuie sa in primul rand sa nu uitam ca scriem pentru utilizatorul uman, care ne poate critica si  poate lua decizia de a nu ne mai vizita site-ul.

In al doilea rand, pentru o buna lizibilitate din punctul de vedere al cititorului, dar si pentru motoarele de cautare, trebuie sa respectam si cateva reguli ale optimizarii in pagina, cum ar fi:

  • sa folosim tag-uri heading (H1-H6)

Exemplu:

tag-uri heading

tag-uri heading

tag-uri heading

tag-uri heading

tag-uri heading
tag-uri heading
  • sa folosim tag-uri bold

Exemplu:

tag-uri bold

  • sa folosim tag-uri italic

Exemplu:

tag-uri italic

  • sa nu uitam ca densitatea de cuvinte cheie sa fie cea potrivita. In general este ideal ca frecventa cuvantului cheie, dupa care facem optimizarea pentru motoare de cautare, sa fie intre 2 – 8 %.  Puteti folosi tool-uri gratuite pentru a verifica densitatea de cuvinte cheie dintr-o anumita pagina web.

Comments are closed.